Scale-N

Scale-N
Arduino
Componenten
Rollend Materieel
Naslag
Onderdelen
Wissels
Basis Electronica
Symbols Electronica
Programming Arduino
DCC++
DR5000
Products
LinkRoSoft xTreme Relais HFD2-012-S-L2-D 2A 30VDC Relais


RECT BRIDGE GPP 1000V 2A DF / gekocht: DB207 Dip B207 DIP4 Bruggelijkrichters 1000V 2A


De geheel nieuw ontwikkelde keerlusschakeling werkt op basis van stroomdetectie.

Hierdoor wordt de eventuele kortsluiting in een keerlus voortijdig opgelost. En zal de trein zijn weg volledig kortsluitvrij vervolgen. De xTreme Keerlus is bovendien ook nog voorzien van 3 galvanisch gescheiden stroomverbruikers, die rechtstreeks aangesloten kunnen worden op een terugmelder met stroomdetectie, bijvoorbeeld de s88SD16-n. De xTreme Keerlus module wordt aangesloten op een eigen voedingsspanning van 14..16V, en op de digitale rijstroom vanuit de centrale of vanuit een booster.

In bovenstaande afbeelding is aangegeven hoe de verschillende secties voor de xTreme Keerlus worden aangesloten. Let hierbij op dat de C2 aansluiting doorloopt over de secties voor B en D. De lengte van het C1 gedeelte is bepalend voor de lengte van de trein die door de xTreme Keerlus sectie kan rijden. De secties B en D mogen niet tegelijkertijd door de stroomafnemende trein bezet gehouden of gemaakt worden. De xTreme keerlus meldt zich dus in 3 secties terug, waarbij A+B dezelfde sectie is en wordt doorgegeven via aansluiting SDa. SDc spreekt voor zichzelf is de middelste sectie. D+E wordt doorgegeven via SDe. Dat maakt dat de complete xTreme keerlus gebruikt wordt als blok met 3 meldsecties. De lengte van A,B-D,E staan in relatie tot de lengte van de in- en uitrijder secties van een blok Stel deze zijn in een blok 30 cm lang dan wordt deze afmeting verdeeld over A en B geeft ieder 15cm. Zelfde voor D en E.

Aansluitingen van de trafo van 14..16V Het digitale signaal vanaf de centrale of booster. Aansluiting van de stroomverbruikers op een S88SD16- n of andere module met stroomdetectie zoals de 63340 van Uhlenbrock. Bij een common-ground systeem zoals de Intellibox, of het Twin-Center wordt de GND aansluiting verbonden met de Massa aansluiting. Aansluit voorbeeld voor een driehoek situatie in een sporenplan.


ref: Info xTreme RoSoft